Primul milion de pastile anti-COVID de la Pfizer a fost cumpărat de Germania

2
- Reclama -

Guvernul german a achiziționat deja un milion de pastile anti-COVID de la compania Pfizer, a anunțat ministrul sănătății, Karl Lauterbach, marți, la Berlin.

Un prim lot de Paxlovid este așteptat în ianuarie, a declarat Lauterbach pentru DPA, adăugând că medicamentul pare foarte promițător:

Mă aștept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unitățile de terapie intensivă„, a spus ministrul.

Amintim, Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a dat autorizație de urgență pentru pastila împotriva COVID dezvoltată de Pfizer cu puțin timp înainte de Crăciun, când ministrul german a declarat că și țara sa va da undă verde medicamentului.

Conform producătorului, pacienții vor lua 3 pastile de două ori pe zi, pe o perioadă de cinci zile. Medicamentul conține un ingredient care inhibă o proteină SARS-CoV-2 și reduce capacitatea de a se replica a virusului.

- Reclama -

Chiar dacă medicamentele precum Paxlovid sunt considerate de experți ca fiind un instrument vital în lupta împotriva COVID-19, sunt mult mai scumpe și adesea mai greu de administrat decât vaccinurile.

După cele aproape 491.000 de vaccinuri suplimentare administrate luni, rata de vaccinare din Germania a depășit 70%, anunță Institutul Robert Koch. Aceasta înseamnă 59 de milioane de persoane care au primit două doze de vaccin sau o doză din serul Johnson & Johnson. De asemenea, cel puțin 30,4 milioane de persoane au primit doza booster, reprezentând 36,6% din populația țării.

Varianta Omicron câștigă teren în Germania, iar guvernul și oficialii din domeniul sănătății publice au avertizat cu privire la o creștere a numărului de cazuri noi în luna următoare.

Înainte de Crăciun, guvernul federal și cel al landurilor au convenit asupra unor noi restricții pentru a încetini răspândirea virusului. Acestea au intrat în vigoare marți în mare parte din țară. Cei care locuiesc în landurile Bavaria, Berlin, Hesse, Renania de Nord-Westfalia, Saarland, Saxonia, Schleswig Holstein și Turingia trebuie să își limiteze contactul cu alte persoane.

Aproape peste tot restricțiile limitează la 10 numărul de persoane care se pot întâlni într-un singur loc pentru întâlniri private, chiar dacă sunt vaccinate. Sunt excluși copiii cu vârsta sub 14 ani.

Dacă sunt prezente persoane nevaccinate, limita este de o familie și maxim două persoane dintr-o altă familie.

Mai multe măsuri asemănătoare sunt deja în vigoare în mare parte din restul țării.

Pfizer susține că pastila sa a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc mare de a dezvolta o formă severă a bolii, dacă este luată în primele zile de la apariţia simptomelor de Covid-19.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele