Petre Daea, întrebat dacă se gândește la plafonarea preţurilor la alimentele de bază: Mă gândesc la multe, dar la asta nu, deocamdată

0

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că, “deocamdată”, nu are în vedere plafonarea preţurilor la alimentele de bază, comentând astfel informaţiile apărute în spațiul public privind limitarea creşterii exagerate a preţurilor unor produse de bază, scrie Agerpres.

“Nu am în vedere plafonarea preţurilor la produse alimentare. Am văzut şi eu o asemenea interpretare şi am citit-o şi eu în presă. Trebuie să fim foarte atenţi şi foarte echilibraţi. Trebuie să punem în aplicare prevederile legale pe care le avem, să le urmărim, aşa cum este şi acest control făcut la agenţii economici, care se face în fiecare zi de către instituţiile statului abilitate”, a spus Petre Daea, întrebat dacă are în vedere plafonarea preţurilor la alimentele de bază, aşa cum s-a întâmplat şi în Franţa.

Întrebat dacă se gândeşte măcar la o astfel de măsură de plafonare, el a răspuns: “Mă gândesc la multe, dar la asta nu, deocamdată”.
În privinţa solicitării trimise către Consiliul Concurenţei privind realizarea unei analize a preţurilor de pe piaţă, Daea nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest lucru, oferind un răspuns evaziv.

“Tot timpul facem analize şi interpretări, inclusiv cu ajutorul dumneavoastră de fiecare dată când ne puneţi întrebări şi vă dăm răspunsurile ca atare. Vi le dăm şi astăzi în aşa fel încât şi dumneavoastră să fiţi informaţi şi noi satisfăcuţi de faptul că am comunicat direct şi nemijlocit cu populaţia”, a răspuns ministrul Agriculturii.

Recent, site-ul G4Media a scris că Ministerul Agriculturii analizează măsurile luate de alte state, cum ar fi Franţa, pentru limitarea creşterii exagerate a preţurilor unor produse de bază, care să dezechilibreze piaţa naţională, în vederea adoptării de măsuri similare, dar care să nu afecteze consumatorul, citând un răspuns oficial dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unui parlamentar.

Citește și Iohannis i-a revocat pe miniștrii demisionari Paul Stănescu și Lucian Șova

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele