Piaţa imobiliară atrage investiţii de peste 1,8 miliarde euro

0
- Reclama -

Investiţiile în real estate continuă în ritm accelerat în România, piaţa rezidenţială şi segmentul logistic atragând cel mai mare volum de noi investiţii, arată o analiză a organizaţiei Bucharest Real Estate Club (BREC), potrivit căreia marile proiecte imobiliare în lucru sau care sunt anunţate pentru începere în 2022 cumulează investiţii de peste 1,8 miliarde euro.

 

”Investiţiile în real estate continuă în ritm accelerat în România, piaţa rezidenţială şi segmentul logistic atragând cel mai mare volum de noi investiţii” arată o analiză Bucharest Real Estate Club (BREC).

Segmentul de retail atrage noi investiţii şi formate, în timp ce investitorii în clădiri de birouri se pregătesc pentru creşterea volumului de trafic şi reîntoarcerea la birou a angajaţilor. În total, conform estimărilor BREC, volumul investiţiilor atrase de cele mai mari proiecte în lucru sau care vor începe anul acesta, la nivelul întregii ţări, depăşeşte 1,8 miliarde de euro.

Peste 10 proiecte rezidenţiale mari, cu peste 500 de apartamente sunt în curs de dezvoltare anul acesta doar la nivel de Bucureşti. Pe segmentul clădirilor de birouri, pentru că anul acesta se preconizează relaxarea restricţiilor care au caracterizat ultimii doi ani, iar majoritatea companiilor au în plan readucerea angajaţilor la birou sau tranziţia de la “work from home” la diferite formate de muncă hibrid, în 2022 vom asista la noi investiţii şi pe acest segment.

- Reclama -

Şase noi proiecte de birouri sunt anunţate doar la nivel de Bucureşti, iar acestea vor aduce în plus pe piaţă aproape 140.000 de metri pătraţi.

“10-12 companii caută acum suprafeţe de peste 10.000 mp de birouri. Din punctul nostru de vedere, atât astăzi, cât şi mâine, piaţa locală este foarte promiţătoare”, a declarat Marian Popa, managing director Globalworth România în cadrul unei conferinţe privind agenda marilor investitori.

Virgil Popescu susține că are mai multe soluții pentru rezolvarea crizei energiei

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele