Virgil Popescu susține că are mai multe soluții pentru rezolvarea crizei energiei

2
Virgil Popescu, energie
Virgil Popescu, energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, luni, la Parlament, despre măsurile pe energie, că se lucrează pe ”un pachet mult mai mare pentru că România aduce 20% gaze din import”.

 

El a arătat că vrea o soluţie pe termen mai lung, care ”trebuie să înglobeze mai multe ministere: şi ministerul Energiei şi ANRE şi Finanţele, vis-a-vis de impozitări şi Ministerul Muncii şi Ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei”. Popescu a arătat că nu au venit nici facturile după noua Ordonanţă, să vedem impactul asupra numărului total, dar că pe lunile noiembrie şi decembrie au beneficiat, la energie electrică, din datele transmise de furnizori, peste 80% din populaţie, şi la gaze naturale, peste 60% din populaţie.

”Lucrăm, avem mai multe scenarii, dar nu vrem să fie o situaţie, să rezolvăm o problemă de două trei luni (..) Vrem o soluţie pe termen mai lung. Şi atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere: şi ministerul Energiei, şi ANRE, şi Finanţele, vis-a-vis de impozitări şi Ministerul Muncii şi ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei, pentru că ne gândim la investiţiile care vor fi”, a spus ministrul Energiei.

El a precizat că s-a dat drumul la ghidurile pentru PNRR şi ”vom da drumul la investiţii, în martie”.

”Gândim proiecte, ca prin Fondul de modernizare să dăm drumul la investiţii pentru IMM-uri, pe diverse domenii, pentru că, dacă nu dăm drumul acum la investiţii, asta nu înseamnă că mai punem un pansament. Reglementarea tarifelor este prinsă în Directiva 944 şi lucrăm pe diferite scenarii. Reglementarea o face Autoriutatea de Reglementare (ANRE) nu o face ministerul Energiei şi există scenarii, sunte mai mult scenarii de lucru”, a spus Popescu.

Ministrul Energiei a precizat că, ”în paralel, trebuie să ne gândim şi la iarna viitoare şi la contracte pentru gaze naturale pentru iarna viitoare. ”Este un pachet mult mai mare pentru că România aduce 20% gaze din import”, a completat el.

Podul peste Dunăre care va lega Brăila de Galați, tot mai aproape de finalizare

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele