Piața Matache, motiv de dispută între PSD și Clotilde Armand

1
clotilde armand

Alexandru Petrescu, vicepreşedinte PSD Sector 1, o acuză într-o postare, pe primarul sectorului 1, Clotilde Armand, că ”reşapează zilele acestea un subiect dureros pentru sectorul 1 şi pentru Bucureşti, Piaţa Matache”, şi că ”doreşte să înlocuiască actualele structuri ale Pieţei cu o construcţie nouă, un fel de mini-mall etichetat manipulator “hub cultural şi pol al gastronomiei”, adică ”să trântească o clădire nouă absolut inutilă în lipsa unui context mai amplu şi a unor proiecţii pe termen mediu-lung de dezvoltare”.

 

”Hala Matache, memoria urbana batjocorită şi de Clotilde Armand!Ce uşor e să scrii proiecte pe hârtie şi să arunci praf în ochii cetăţenilor pe care îi dezamăgeşti zilnic! Este vorba despre primarul sectorului 1, Clotilde Armand, care reşapează zilele acestea un subiect dureros pentru sectorul 1 şi pentru Bucureşti: Piaţa Matache. Zona istorică din vecinătatea Gării de Nord a fost demolată între 2011-2013, cel mai important monument de acolo – Hala Matache – dispărând şi el, deşi Primăria Bucureşti, condusă pe atunci de Sorin Oprescu, a promis păstrarea sau reconstruirea halei, lucru care până acum nu s-a realizat. Dar lui Clotilde Armand nu-i pasă de istoria capitalei”, a scris Petrescu pe Facebook.

Social-democratul afirmă că, pentru că demolarea e foarte uşor de făcut, Clotilde Armand doreşte să înlocuiască actualele structuri ale Pieţei cu o construcţie nouă, un fel de mini-mall etichetat manipulator “hub cultural şi pol al gastronomiei” care ar include o construcţie nouă cu parcare pentru 350 maşini, spaţii publice şi spaţii comerciale în sistem pavilionar accesibil din galerii acoperite, alimentaţie publică, zonă lounge, de concerte, open cinema, cafenele, bar şi terase.

”Sună bine, nu? Oricine a fost măcar o dată în zona Matache ştie dezastrul urbanistic de acolo. Demolările fără sens făcute de Oprescu au ucis zona din punct de vedere social, trasându-se o şosea lată (axa Buzeşti-Berzei) şi atât. În loc să se zbată pentru revigorarea acestui fost cartier comercial şi mai ales reconstruirea Halei Matache, edilul sectorului 1 vrea să trântească o clădire nouă absolut inutilă în lipsa unui context mai amplu şi a unor proiecţii pe termen mediu-lung de dezvoltare. Fostul primar general Oprescu spunea că elemente din Hala Matache au fost păstrate după demolarea din 2013, în vederea reconstrucţiei, dar informaţia nu este confirmată. Cert e că Piaţa Matache merită să fie reinserată în viaţa comunităţii, legând-o pe de o parte de istoria sa comercială bogată, dar şi de dezvoltarea viitoare, pe de altă parte”, spune Alexandru Petrescu.

El o acuză pe Clotilde Armand că recurge la ”tertipuri ieftine şi împingi în faţă propuneri nerealiste, neesenţiale pentru comunitatea locală”.

România – lideră europeană la producția de prune

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele