Piața Sudului, modernizată și inaugurată în precampania electorală

0

Piaţa Sudului, reconstruită şi extinsă, cu spaţii comerciale reconfigurate, a fost deschisă marţi.

“Investiţia de la Piaţa Sudului este complexă şi integrată. Ea este alcătuită din corpul central al clădirii, cu două corpuri anexe, totalizând o suprafaţă de peste 6.000 de metri pătraţi. Are o esplanadă verde, parcul central – pentru că întreaga zonă a fost regândită şi urbanizată corespunzător. Mai mult de atât, peste drum avem o parcare etajată, o premieră în Bucureşti, o parcare modulară, cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri”, a declarat primarul  Sectorului 4, Daniel Băluţăcu ocazia inaugurării.

În total, au fost amenajate 145 de tarabe pentru producătorii de fructe şi legume, dispuse pe două nivele – 105 la parter şi 40 la etaj, precum şi 37 spaţii comerciale. Conform edilului, de săptămâna viitoare va fi implementat un sistem electronic de atribuire a tarabelor.El a menţionat că piaţa este autorizată din punct de vedere al securităţii la incendiu şi are instalaţii de climatizare. Costul investiţiei a fost de 8 milioane de euro, plus TVA. Ordinea în piaţă şi în proximitatea acesteia este asigurată de o firmă de pază, precum şi de echipaje ale poliţiei locale.

“Sunt două categorii de elemente comerciale. Pe de o parte avem tarabele, unde în proporţie de 80% sunt producători – acesta fiind un alt scop pe care acest demers l-a avut, acela de a stimula întreprinzătorii din zonele limitrofe Bucureştiului. Costurile pe care tarabele îl au este identic cu cel pe care l-am avut în urmă cu an şi jumătate, când am început reabilitarea. Celelalte spaţii comerciale au fost atribuite, o parte dintre ele – pentru că mai sunt şi câteva care nu au fost încă atribuite – în urma unor licitaţii. (…) De exemplu, pentru corpurile din faţă, costul chiriei este aproximativ 35 de euro/metru pătrat. Pentru o tarabă este în jur de 20 de lei pe zi”, a explicat Daniel Băluţă.

Citește și: Familiștii preferă litoralul românesc

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele