Pintea crede că spitalul din Săcele este un exemplu pozitiv

0
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, după ce a vizitat Spitalul municipal din Săcele, că această unitate medicală ar merita să fie premiată pentru ceea ce reprezintă în zonă, declarându-se impresionată de condițiile pe care le-a găsit aici.

‘Din punctul meu de vedere, aşa ar trebui să arate un spital mic, de suport, care să deservească spitalele mari, n-am avea atâtea prezentări în urgenţă dacă fiecare spital mic ar înţelege că aşa trebuie să arate. Este adevărat că este mult mai uşor să ţii curăţenie într-un spital mic, cu un număr mai redus de pacienţi, dar, pe de altă parte, spitalele mari au un număr mai mare de personal. (…) Sunt foarte plăcut impresionată, am văzut aparatură pe care n-am văzut-o în spitale judeţene (…), semn că cineva s-a preocupat şi a ştiut clar ce trebuie să facă’, a afirmat Pintea, adăugând că închiderea acestui spital în 2010 s-a dovedit o decizie pripită.

Totodată, ea a spus, răspunzând unei întrebări, că acest spital ar merita să fie premiat. ‘Cred că sunt anumite spitale care ar merita să le premiem pentru ceea ce reprezintă în zonele lor’.

Ministrul Sănătăţii a vizitat marţi spitalul de la Săcele, intrând inclusiv într-una dintre toalete, a stat de vorbă cu personalul medical, dar şi cu un pacient, după ce, anterior, a avut în Braşov o întâlnire cu directorii de spitale din judeţ.

‘Am avut o discuţie constructivă, pe care cred că managerii spitalelor din judeţ şi-au dorit-o, dar nu se aşteptau la ea. Mi-a fost greu să fiu nevoită să explic public, dar cred că au înţeles tot ceea ce Ministerul Sănătăţii doreşte să facă pentru spitalele din judeţul Braşov, şi nu numai, în următoarea perioadă. Am analizat fiecare spital în parte, am cerut suplimentarea listelor de investiţii. Am şi înţeles de ce au dorit acest lucru unii, pentru că au făcut ani de zile solicitări şi nu au primit nimic’, a declarat Pintea, după întâlnirea cu directorii de spitale, care s-a desfăşurat la Prefectura Braşov.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele