Planul șefilor Electrica S.A de a-și aproba venituri uriașe, refuzat de acționari

0

Acționarii companiei Electrica SA, unde statul român deține 48,7% din acțiuni, au votat joi în adunarea generală împotriva privilegiilor financiare uriașe pe care șefii companiei voiau să și le aloce.

 

Deciziile adunării acționarilor, la care a participat și ministrul Economiei, Virgil Popescu, publicate pe site-ul Bursei de Valori, arată că aceștia au respins prin vot creșterea valorii poliței de asigurare, acordarea de compensații uriașe la finalul mandatului și creșterea nelimitată a numărului de ședințe la care șefii își pot lua indemnizație.

Ministrul Virgil Popescu le-a reproșat șefilor Electrica SA în ședința de joi că vor beneficii de 4-5 ori mai mari decât predecesorii lor, au declarat pentru G4Media.ro surse din companie.

Sefii Electrica SA care ar fi urmat urma să beneficieze de aceste beneficii financiare fără precedent sunt: Valentin Radu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Ramona Ungur, Dragoș Andrei, Niculae Havrileț și Radu Florescu (membrii Consiliului de Administrație), și Georgeta Corina Popescu, Mihai Darie, Livioara Șujdea, Anamaria Acristini, Cătălina Popa, Bibiana Constantin și Mircea Modran (directorii executivi – doar pentru politele de asigurare).

Electrica SA este o companie controlată de ALDE în perioada guvernării PSD-ALDE.

Citește și: România poate produce energie electrică cu o putere de 21.460 de MW

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele