PMP a demarat o campanie pentru revenirea la alegerea primarilor

0

PMP lansează o campanie de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, a anunţat, luni, Traian Băsescu, cel care a impus modificarea legii electorale în forma aflată în vigoare, pe vremea când era președinte. El spune acum că alegerea într-un singur tur de scrutin este o eroare politică ce trebuie corectată pentru a pune capăt dominației PSD.

”Vrem să dăm un semnal legat de nevoia de a repara erori legislative, care au făcut ca democraţia în România să fie afectată negativ. Unul din aceste elemente e legat de alegerea primarilor. La fel cum a fost o eroare introducerea votului uninominal, pe care l-am susţinut de bună credinţă, constatăm că şi alegerea primarilor într-un singur tur este o eroare politică. Este adevărat, nu o eroare constituţională, CCR s-a pronunţat”, a afirmat Traian Băsescu, citat de news.ro.

Liderul PMP a precizat că, în primul rând, un partid mare, cum este PSD, îşi garantează aproape prin această lege postamentul pe care pe urmă obţine rezultate foarte mari în alegerile legislative.

Citeşte şi Băsescu: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie

”Considerăm că în momentul de faţă primarii au devenit nereprezentativi pentru electorat, iar modul de desfăşurare a scrutinului nu încurajează prezenţa la vot, iar cifrele ne arată o profundă suferinţă de democraţiei. (…) Singura şansă de schimba hegemonia PSD în competiţia politică locală şi naţională în România este revenirea la alegerile în două tururi a primarilor”, a subliniat Traian Băsescu.

Liderul PMP a amintit că Eugen Tomac a depus din 2015 o iniţiativă legislativă în acest sens, care a trecut tacit de Senat şi care este pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor, cu raport negativ de la Comisia de administraţie locală, prin votul PSD şi PNL.

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele