PNDR, programul cu cea mai mare absorbţie la nivelul statelor membre din Uniunea Europeană

0

Programul Naţionale de Dezvoltare Rurală (PNDR) este programul cu cea mai mare absorbţie la nivelul statelor membre din Uniunea Europeană, cu o rată de peste 40%, iar pentru anul viitor previzionăm o absorbţie de 55% din program, a declarat, vineri, Camelia Iliescu, director în cadrul Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală – AM PNDR din Ministerul Agriculturii.

“Am ajuns la o rată de absorbţie din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală de 40,2%, asta în materie de plăţi, dar dacă este să luăm în calcul şi acea prefinanţare de 325 milioane de euro, rata de absorbţie ajunge la 44,2%. Pentru anul viitor previzionăm un cuantum al plăţilor de circa un miliard de euro ceea ca ar ridica absorbţia la peste 55% din program. Alocarea prin PNDR este de 9,46 miliarde de euro, din care 8,12 miliarde de euro contribuţia fondului european agricol pentru dezvoltare rurală şi 1,34 miliarde de euro din contribuţie naţională”, a precizat Camelia Iliescu, în cadrul evenimentului “Romanian Food & Agribusiness Conference”.

Camelia Iliescu a subliniat că România va avea o contribuţie majoră în cadrul Politicii Agricole Comune, în condiţiile în care anul viitor va prelua preşedinţia Consiliului UE.

Citește și: Liviu Avram: “Vila lui Dragnea de la Mamaia, construită pe un teren vândut milionarului care s-s sinucis, Costel Comana”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele