PNL nu va face o propunere de premier dacă pică Guvernul Cîțu

0
citu iohannis

PNL nu va face în primă fază o propunere de premier dacă pică guvernul Cîțu la moțiunea de cenzură de marți și va lăsa partidele din opoziție să facă o nominalizare în acest sens, au declarat surse liberale. Dacă însă PSD, USR și AUR vor refuza să propună nume de premier, atunci liberalii îi vor propune președintelui Klaus Iohannis ca tot Florin Cîțu să fie nominalizat ca premier, potrivit surselor citate.

 

Liderii PSD au anunțat public că nu vor face o propunere de premier, opțiunea lor fiind declanșarea alegerilor anticipate.

Vezi și Alina Gorghiu vrea pedepse pentru parlamentarii AUR

Dacian Cioloș, noul președinte al USR, a anunțat vineri, imediat după alegerile interne, că nu va intra într-un viitor guvern de coaliție. Anterior, el spusese că USR ar putea veni cu o propunere de premier, dar partidul nu a luat o decizie formală în acest sens.

George Simion, copreședinte AUR, a anunțat că partidul său vrea un guvern de tehnocrați de uniune națională, sprijinit de toate partidele parlamentare.

Reamintim că CCR a decis în martie anul trecut că președintele nu poate nominaliza pentru postul de premier pe cineva care tocmai a picat la o moțiune de cenzură. Nu e clar cum ar putea să îl propună PNL premier pe Florin Cîțu dacă guvernul condus de acesta e dărâmat în Parlament.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele