PNL, PSD și UDMR: acord asupra certificatului electronic COVID

Proiectul de lege poate fi adoptat până la sfârșitul anului

1
certificat covid pasaport covid

Liderii PNL, PSD și UDMR au căzut de acord, miercuri, asupra formei finale a certificatului electronic COVID, proiectul de lege ar urma să fie adoptat până la sfârșitul anului.

 

Coaliția urmează să decidă în această după amiază într-o nouă ședință dacă proiectul de lege va fi adoptat prin procedură parlamentară normală, așa cum solicită liberalii, sau prin procedura angajării răspunderii Guvernului în Parlament, așa cum vrea PSD.

Surse politice susțin că premierul Nicolae Ciucă, cel care ar trebui să decidă cum va fi adoptat proiectul de lege care leagă certificatul COVID de locul de muncă, nu dorește ca Guvernul să-și angajeze răspunderea pe acest proiect de lege.

Vezi și Simion, pregătit să conteste în instanță eventualele amenzi

Alianța pentru Unirea Românilor a decis, miercuri să renunțe la protest în fața Guvernului, dar susține că manifestațiile vor fi reluate dacă va fi anunțată asumarea răspunderii premierului Nicolae Ciucă pentru introducerea certificatului COVID-19.

Vezi și Simion își numește colegii parlamentari ”șobolani”, demonstranții par o gloată violentă

Un protest violent, convocat de liderii AUR, a avut loc marți la Parlament împotriva aprobării legii care impune Certificatul digital Covid pentru accesul la job. Câteva mii de protestatari s-au strâns încă de dimineață, iar la orele prânzului au forțat intrarea în curtea Parlamentului, dărâmând o poartă de acces.

Sub privirile jandarmilor, care nu au intervenit, protestatarii au invadat curtea Parlamentului și au vandalizat mai multe mașini, printre care și un automobil al Ambasadei SUA.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele