Simion, pregătit să conteste în instanță eventualele amenzi

1

Liderul AUR, George Simion, afirmă, întrebat dacă reprezentanţi ai grupului parlamentar AUR au fost amendaţi în urma protestelor de marţi, de la Parlament, că „aşa ar fi logic”, el adăugând că „recunoaşte şi nu regretă fapta”.

 

Deputatul AUR arată că va ataca în instanţă sancţiunile primite şi că îi va sprijini şi pe cei din societatea civilă, despre care susţine că au participat la protest şi au fost sancţionaţi, în demersurile în justiţie.

Întrebat marţi seară, la Antena 3, dacă reprezentanţii grupului parlamentar AUR sunt cei amendaţi de către autorităţi în urma protestului de marţi, de la Palatul Parlamentului, George Simion a spus: „Aşa ar fi logic, recunosc şi nu regret fapta”.

Liderul AUR a afirmat că va contesta sancţiunile în instanţă.

„Mergem în instanţă să dovedească cei de la Jandarmerie, că probabil ei au aplicat aceste sancţiuni, dacă nu le-a scris domnul Bode (ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode – n.r.) cu mânuţa lui. Am văzut că dădea informaţii aşa, care nu se confirmă pe parcursul zilei de astăzi, şi spunea cum ar trebui să acţioneze Jandarmeria. Eu cred că nu are calificare domnul Bode să dea sfaturi privind ordinea publică. Acum, o să contestăm în instanţă, să spună instanţa, urmăm căile legale, o să sprijinim şi societatea civilă, şase organizaţii ale societăţii civile”, a declarat George Simion.

Întrebat dacă se aşteaptă să se deschidă un dosar pe numele său, Simion a răspuns: „De ce?”.

„Un senator PSD a cerut asta, a spus lucrurile astea. Eu cred că ar trebui să-şi retracteze declaraţiile publice. Pentru că trebuie să ai o justificare cumva, nu?” a adăugat Simion.

Judecătorul Cristi Dănileț, exclus din magistratură pentru postările de pe TikTok

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele