Podul Cernavodă se reabilitează, nu vor exista restricții estivale

0

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul pentru reabilitarea Podului Cernavodă, iar lucrările urmează a fi efectuate fără impunerea unor restricţii de circulaţie în perioada sezonului estival, a anunţat vineri compania.

“În prezenţa ministrului Cătălin Drulă, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai Maristar COM SRL au semnat contractul pentru “Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă”, situat pe Autostrada A2, la km 157+600″, se spune în comunicat.

Contractul este în valoare de 66,847 milioane de lei fără TVA. Finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile iar proiectul are o perioadă de execuţie de 24 de luni şi de garanţie de 60 de luni.

În timpul sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricţii de circulaţie.

“Prin semnarea acestui contract îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să îşi facă treaba eficient, deoarece CNAIR va verifica în permanenţă calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricţii de circulaţie şi îngreunarea traficului”, a precizat ministrul Cătălin Drulă.

Activistul de mediu Octavian Berceanu, propunerea USR pentru șefia Gărzii Naționale de Mediu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele