Podul Minciunilor din Sibiu va fi închis pentru consolidare 45 de zile

0

Primăria din Sibiu a lansat o procedură în regim de urgență pentru lucrări de consolidare la Podul Minciunilor, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale municipiului. Lucrările ar urma să ducă la închiderea podului construit în 1859 pentru o perioadă de maxim 45 de zile, transmite Turnul Sfatului.

 

Până vineri, 19 august 2022, cel târziu au termen de transmitere a ofertei constructorii interesați de efectuarea unor lucrări de reparații în regim de urgență pentru punerea în siguranță a Podului Minciunilor.

Vezi și Sibiu: Cel mai vechi ziar din ţară, ”Telegraful Român”, va avea o platformă online

Lucrările vor trebui executate în termen de 45 de zile de la semnarea contractului, care are o valoare estimată la 350.000 de lei, cu tot cu TVA, iar garanția solicitată pentru aceste lucrări este de un an.

Procedura are loc după ce în cursul lunii mai a fost nevoie de amplasarea unor plase sub pod, pentru a proteja trecătorii de bucățile de tencuială ori cărămidă care au început să se desprindă.

Considerat a cincea cea mai importantă atracție turistică a Sibiului (după Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelică din Piața Huet și Muzeul Astra), Podul Minciunilor a fost construit în 1859, deasupra străzii Ocnei. A fost declarat monument istoric în 2015.

Are o lungime totală de 12,3 metri (din care suprastructura are o lungime de 10,4 metri), iar lățimea este de 6,8 metri (cu un spațiu de șase metri între parapetele pietonale).

În jurul numelui lui s-au creat, de-a lungul timpului, numeroase legende. Cea mai populară rămâne aceea potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se află pe pod, acesta se va prăbuşi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele