Poliţia germană a confiscat 120 de maşini sport direct de pe autostradă

0
Poliţia germană a confiscat 120 de mașini sport

Maşinile confiscate sunt toate scumpe, produse de Porsche, Lamborghini sau Audi. Au fost oprite de către polițiști pe autostrada A20 în nord-estul Germaniei, pe o porţiune fără limite de viteză. Poliția ar fi intervenit după ce şoferi îngrijoraţi au sunat și au spus că se simt în pericol din cauza mașinilor care circulau și cu 250 km/ h, relatează Guardian.

Cele mai multe mașini erau înmatriculate în Norvegia şi aveau bannere cu evenimentul ”Eurorally”. Taxa de participare la eveniment este 799 de euro, fiind împărţit în patru faze, între Oslo şi  Praga. A doua fază, de joi, a avut loc între Kiel în Germania şi Szczecin în Polonia.

Conform site-ului, Eurorally nu este „o competiţie” ci doar „vacanţă pentru pasionaţii de automobile”.

Citește și Un SUV de 40 de mii de euro: BMW, Mitsubishi sau Mazda

 „Dorim să vă oferim o experienţă unică a unei vacanţe care constă în evenimente care au loc în mai multe ţări de pe traseu. Vor fi petreceri la fiecare destinaţie iar destinaţia finală de la Prega va găzdui o petrecere de rămas bun iar participanţii vor primi premii pentru diverse categorii”, se arată pe site.

Un purtător de cuvânt al poliţiei federale din Germania a declarat pentru Bild că autorităţile investighează dacă evenimentul ar putea fi catalogat ca o cursă ilegală.

Până la elucidarea situației, cele 120 de mașini rămân în custodua poliției.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele