Poliţia Română derulează 50 de percheziţii domiciliare în contextul luptei dintre clanurile mafiote de rromi

Acţiunile urmăresc, totodată, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni

0
clejani conflict romi isu politie jandarmi

Poliţia Română derulează mai multe acţiuni „importante” pentru combaterea criminalităţii, în cadrul cărora efectuează 50 de percheziţii domiciliare, pentru administrarea probatoriului şi tragerea la răspundere a persoanelor bănuite a fi implicate în comiterea de fapte penale, cât şi pentru protejarea comunităţii de activităţile ilegale, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

 

Surse bine informate susțin că aceste acțiuni vin în contextul recentelor confruntări dintre clanurile de rromi. Moartea infractorului ”Emi Pian” a declanșat în poliție adevărate valuri de indignare chiar din partea polițiștilor de rang inferior care au comunicat pe paginile lor de socializare că unii șefi ai poliției protejează grupările infracționale de mai multă vreme.

Interlopii au fost protejați de șefii poliției, spune un polițist revoltat!

„Acţiunile urmăresc, totodată, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal”, a precizat MAI.

Activităţile sunt realizate sub supravegherea procurorilor de la unităţile de Parchet competente, în cadrul unor dosare penale.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale, în fiecare cauză.

Șeful Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei: ”din interior s-au declanșat anumite presiuni, cercetări prealabile”

„Activităţile de astăzi se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice”, se arată în comunicat.

Pe parcursul zilei, în funcţie de evoluţia anchetei în fiecare caz, Poliţia Română va reveni cu informaţii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele