Poliția Română, noi explicații despre întâlnirea de taină cu Duduienii

0

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române a simțit nevoia să aducă noi explicaţii despre întâlnirea nocturnă cu interlopii din clanul Duduianu. Evident că a făcut-o acolo unde mai toți penalii din politica românească dau tot felul de declarații, adică la Antena3.

 

Vasilescu a declarat că, după ce au apărut aglomerări în zona casei familiei lui Emi Pian (cu câteva zile înainte de înmormântare), Poliţia a luat primele măsuri.

„S-au luat măsuri începând de marţi nu numai din punct de vedere managerial. S-au întrerupt, de exemplu, concediile şefului de sector, adjunctului pe ordine publică. S-au dispus forţe suplimentare şi au început să apară filtrele noastre şi să executăm misiuni informativ-operative atât în zona respectivă, dar şi în toată ţara pe baza informaţiilor pe care le aveam. Eram în concediu şi ţineam legătura cu colegii mei”, spune Liviu Vasilescu.

Din păcate, MAI crede că Poliția Română trebuia să păzească grupările mafiote în timpul funerariilor lui Emi Pian

Șeful Poliției ține să precizeze că mai toți șefii din poliție care ar fi putut avea legătură cu cazul Duduienilor s-au întors din concediu.

 

Instanța nu a încuviințat percheziții

Ofițerul a declarat că Poliţia avea pregătite mai multe percheziţii dar că instanţa nu le-a încuviinţat. Şeful Poliţiei Române respinge acuzaţiile că Poliţia a negociat cu clanul Duduienilor şi explică de ce s-au văzut cu aceştia în noaptea respectivă.

„Aveam informaţii că urmau să vină mulţi din zona familiei şi nu numai şi am apelat la elementul-surpriză. Să devansăm ora înmormântării pentru ca tot ce pregătiseră ei să nu mai aibă loc. Am vrut să evităm să iasă scandal în stradă şi îmbolnăviri. Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină ca să i să transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la ora 8.00, că nu putem permite să avem aglomerare de persoane, să iasă poate lupte de stradă, scandal şi mai ales transmiterea virusului. Iar rezultat este că nu am avut nici scandal şi nici nu am avut îmbolnăviri în masă”, a explicat Liviu Vasilescu.

Polițistul Godină nu este de acord cu șefii Poliției

Marian Godină a scris pe site-ul său mai multe comentarii după conferinţa de presă susţinută de secretarul de stat MAI, Bogdan Despescu, şi şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu.

„Primul a luat cuvântul domnul Despescu, persoană a cărei apariţii publice mă duce mereu cu gândul că a avut curajul să dea în judecată ministerul pentru sporul de doctorat, doctorat despre care se spune că a fost plagiat. A vorbit mai nimic, despre grija faţă de nobilii cetăţeni şi a lor sănătate. Mi-era mie jenă să ascult”, scrie Godină.

Despre discursul şefului Poliţiei Române, Marian Godină spune că i-a „fost ruşine” şi a lansat o serie de întrebări pe marginea spuselor acestuia.

„Ne-a explicat şi domnul Vasilescu despre grija pe care o poartă cetăţenilor şi cum s-a acţionat foarte bine pentru siguranţa noastră. Din nou mi-a fost ruşine. Despre ce siguranţă să vorbeşti când te întâlneşti cu interlopii ca să negociezi pacea??? Dar mai ales mă irită cuvântul ăsta, interlop. Cum să zici de unii că sunt interlopi dacă ăia sunt liberi? Păi dacă ştii că-s interlopi, că au clanuri, că fac infracţiuni, de ce sunt oamenii ăia liberi? Şi mai ales, de ce într-o ţară lovită de pandemie, în care zeci de familii şi-au îngropat morţii fără să-i poată vedea, şefii Poliţiei se întâlnesc cu clanurile pentru a le îmbuna?” În concluzie, Marian Godină spune că imaginea Poliţiei este tot mai jos, iar mascaţii sunt văzuţi ca „bocitoarele la priveghi”.

„Da, a fost o situaţie specială, dar dacă nu ştiai să o rezolvi, te puteai cere acasă. Deşi rezolvări erau multiple, fără circ, fără scandal şi fără întâlniri nocturne. Sau am ajuns să ne rugăm de infractori să respecte legea?”.

Vesi care purificator ți se potrivește pe Casoteca.ro

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele