Poliția spaniolă a confiscat peste 1.000 de animale împăiate, inclusiv specii pe cale de dispariție și dispărute

2
Credit imagine: Garda Civilă Spaniolă

Poliția spaniolă a confiscat peste 1.000 de animale de taxidermie care făceau parte dintr-o colecție privată în valoare de aproximativ 32 de milioane de dolari, în ceea ce ei a descris ca fiind „una dintre cele mai mari” busturi ilegale de animale sălbatice din Europa.

 

Aproape jumătate dintre exemplarele recuperate sunt fie listate ca pe cale de dispariție, fie au fost deja declarate dispărute.

În total, oficialii au recuperat 1.090 exemplare de taxidermie, inclusiv elefanți întregi, rinoceri albi, gheparzi, leoparzi, lei, crocodili, tigri și un urs polar, precum și 198 de colți de elefant. Echipa a mai găsit și alte articole, inclusiv scaune care păreau a fi făcute din picioare de elefanți și scaune tapițate cu piele de crocodil.

Colectarea este estimată la aproximativ 31,6 milioane de dolari (29 de milioane de euro) pe piața neagră.

Interiorul depozitului, care are în jur de 538.000 de metri pătrați (50.000 de metri pătrați), arată ca un muzeu de istorie naturală în imagini. Unii dintre pereți sunt pictați cu priveliști din habitatele naturale ale animalelor, iar unele exemplare au fost adăpostite în vitrine de sticlă. Depozitul mai conținea locuințe de bază și două bărci.

Proprietarul depozitului a fost ținta unei anchete internaționale majore din noiembrie 2021, dar nu a fost arestat. Cu toate acestea, el continuă să fie cercetat pentru contrabandă cu animale sălbatice, potrivit declarației ABC news.

tradus:C.L

 

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele