
Inventivitatea românului merge până în pânzele albe mânjite cu noroiul corupției. Nu e gard să nu fie sărit, barieră să nu fie ocolită, lege să nu fie răstălmăcită.
O mână de arbitri dâmbovițeni, e vorba de județ nu de malul unei ape, au reușit să uimească lumea prin golănia penală pe care au pus-o la cale, mână în mână cu mafia pariurilor care căpușează sportul profesionist.
Au zis să scoată un ban negru pentru zile albe, arbitrând partide amicale în Turcia și Cipru, sub identități false. Conform datelor oferite de presă, aceștia s-au tuns, și-au lăsat bărbi, și-au pus mustăți, s-au dat bulgari, turci, ciprioți și au făcut harcea-parcea niște partide de pregătire în care erau implicate echipe autohtone, în funcție de interesele părții încă nevăzute al acestui iceberg infracțional. Prinși cu motanul în sacoșă, acum se încurcă în limbi și explicații.
Interesant ar fi să vedem și niște politicieni de mâna a doua evoluând sub acoperire în alte state sau măcar în alte județe decât cele de baștină.
P.S.
Revenind la arbitrii din Dâmbovița, întâmplarea face ca un coleg să se fi intersectat cu ei pe târâmul presei. La vremea aceea arbitrii nu își schimbau naționalitatea, ci doar meseria, se dădeau ziariști.
Colegul, impresionat de dragostea pentru fotbal a unor tineri dâmbovițeni a creat un blog (Liga satelor), în urmă cu șapte ani, pentru a oferi informații și fotografii din acest colț de fotbal mic. Evenimentele erau multe, nu mereu plăcute. Ulterior au apărut o grămadă de site-uri și bloguri, multe au și dispărut, cu același obiect de activitate, fotbalul din ligile inferioare ale respectivului județ, care îl atacau pe el mai mult sau mai puțin direct, dar se și remarcau prin modul în care prezentau lucrurile, mereu în defavoare jucătorilor (amatori) și a echipelor și constant în favoarea arbitrilor, victime ale violenței, lipsei de toleranță sau a necununoașterii regulamentelor de către spectator. Nu a durat mult până să afle că în spatele tastaurilor se aflau de multe ori chiar foști sau actuali arbitri, care realizaseră o rețea de protecție informațională.
Mixau meseriile în folos propriu. În acest caz, politicienii autohtoni au fost mai rapizi.