Politicienii moldoveni au devenit toţi XX și YY

0
- Reclama -

Unimedia, un important portal de ştiri din Republica Moldova, a găsit o formă interesantă de protest la adresa politicienilor. Numele acestora nu mai apar în ştiri, iar fotografiile sunt blurate, explicaţia fiind următoarea: „Depersonalizarea articolelor face parte din campania împotriva interpretării abuzive și eronate a Legii privind protecția datelor cu caracter personal, inițiată de mai mulți jurnaliști și organizații de media din R. Moldova”.

YY despre demiterea lui XX

Iată cum arată o știre publicată astăzi, al cărei titlu este „ Demiterea lui XX prin referendum, discutată de Coaliția de guvernare” : „Propunerea liderul PL, YY, privind organizarea unui referendum republican de demitere a șefului statului XX a fost discutată joi în cadrul ședinței  Coaliției de guvernare. „Doar au fost inițiate la acest subiect. O decizie nu a fost luată. Trebuie de analizat aspectele juridice și procedurale, deoarece este o problemă foarte complexă și nu avem dreptul să greșim”, a declarat democratul XY, pentru Ziarul de Gardă. Anterior, YY declara că, cel mai probabil, inițiativa nu va fi susținută de colegii de guvernare.”

Un alt titlu este : „ Scrisoarea ministrului XX către președintele YY: Sunteți un trădător, un fanfaron și un sperjur”.

De asemenea, site-urile ziarulnational.md, independent.md şi realitatea.md au publicat astăzi mai multe articole în care au înlocuit numele personajelorcu grupuri de câte două litere.

Ideea nu este deloc rea, dar pare mai greu de translatat în lumea televiziunilor, atât de „consumate” la noi în țară.

- Reclama -

 

Sursa foto: unimedia.info

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele