Polițiștii din penitenciare, acțiuni de protest pe bază de exces de zel

0

Sindicaliştii din sistemul penitenciar anunţă noi acţiuni de protest, din luna august, ei ameninţând că vor bloca activitatea unor unităţi de detenţie ca urmare a ”excesului de zel” de care vor da dovadă.

 

Astfel, săptămâna viitoare, poliţiştii de la Penitenciarul Vaslui anunţă că ”îşi vor desfăşura sarcinile profesionale cu mai multă atenţie, însă în limitele legii, situaţie care va conduce la blocarea activităţii penitenciarului”.

”În perioada 01-05 august 2022, angajaţii Penitenciarului Vaslui îşi vor desfăşura sarcinile profesionale cu mai multă atenţie, însă în limitele legii, situaţie care va conduce la blocarea activităţii penitenciarului. Birocraţia şi fuga de răspundere a factorilor de conducere au atins cote critice în poliţia penitenciară, iar aplicarea întocmai a reglementărilor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, deţinuţii nemaiputând ieşi din camerele de deţinere. Prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată, situaţie care ar putea atrage amendarea penitenciarelor, declară Cosmin Dorobanţu, preşedintele FSANP”, transmite, printr-un comunicat dat publicităţii duminică seară, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicaliştii din sistemul penitenciar reclamă ”lipsa de reacţie” a decidenţilor politici în ceea ce priveşte problemele din închisori şi anunţă că, după ”excesul de zel” de care vor da dovadă poliţiştii din penitenciarul Vaslui aceeaşi atitudine o vor avea şi colegii lor din penitenciarul de la Deva.

Cel mai lung submarin din lume a fost primit de marina rusă. Submarinul are 184 de metri

”Sindicatele din penitenciare consideră că PSD şi PNL au dat dovadă de lipsă de seriozitate în negocierile purtate cu sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare. Timp de câteva luni s-au purtat negocieri la sediile partidelor PSD şi PNL pentru aplicarea integrală a legii salarizării şi pentru eliminarea discriminării generate de actuala lege a pensiilor militare însă, de fiecare dată, reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu şi-au respectat promisiunile. Politicienii au făcut ping-pong cu reprezentanţii sindicatelor, tergiversând aplicarea legii salarizării votate chiar de actuala alianţă toxică pentru democraţia din România”, menţionează comunicatul FASNP.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele