Polițiștii vor fi dotați cu pistoale noi

0

Sindicatul Europol a anunţat că primele 5.000 de pistoale noi, din cele 25.000 cumpărate, vor ajunge săptămâna viitoare la poliţiştii de ordine publică şi la cei rutieri. Sindicaliştii precizează că tocul pistolului va putea fi purtat şi pe picior, ceea ce conferă o mai bună mobilitate poliţistului.

 

”Evoluţia fenomenului infracţional care a cunoscut noi tendinţe prin modurile de operare importate din spaţiul european, precum şi acţiunile violente îndreptate către forţele de ordine din ultima perioadă au făcut ca Ministerul Afacerilor Interne să înţeleagă faptul că mijloacele de intervenţie şi armamentul din dotarea poliţiştilor sunt depăşite din punct de vedere al uzurii morale şi fizice. Începând de săptămâna viitoare, primele 5000 de pistoale din lotul de 25.000 vor ajunge la poliţiştii de ordine publică şi cei rutieri. De asemenea, elementul de noutate este reprezentat de tocul acestui pistol care va putea fi purtat şi pe picior, aspect ce va asigura o mobilitate mai bună a poliţiştilor”, a transmis, vineri seară, Sindicatul Europol.

Sursa citată a precizat că numeroşi poliţişti au fost ucişi în urma schimbului de focuri, infractorii folosind arme mult mai moderne şi mai puternice decât cele aflate în dotarea poliţiştilor.

”Exemplul cel mai pertinent este cel de anul trecut, când colegul nostru Cristian Amariei nu a avut nicio şansă în faţa pistolului folosit de interlopul Ionel Marcel Lepa. Alarmante au fost inclusiv cazurile de violenţă înregistrate în perioada stării de urgenţă, când poliţiştii au fost atacaţi cu săbii, furci, topoare şi alte asemenea obiecte periculoase, de către indivizi extrem de periculoşi care nu au respectat ordonanţele militare, expunând astfel, persoane nevinovate la infectarea cu noul coronavirus, care astăzi face mii de victime. Aşadar, după nenumărate sesizări ale organizaţiilor sindicale asupra necesităţii îmbunătăţirii mijloacelor din dotare, dar mai ales a armamentului, Inspectoratul General al Poliţiei Române, după mai bine de 46 de ani, a reuşit să demareze procedura de achiziţie a unui număr de 25.000 de pistoale de calibru 9 x 19 mm şi 1.000.000 de cartuşe la preţuri rezonabile, respectiv 1.630 de lei/pistol şi 0,75 bani/ cartuş, pentru dotarea exclusivă a poliţiştilor de ordine publică şi rutieră”, au mai transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora, ”spre deosebire de pistolul Carpaţi fabricat în 1974 în al cărui încărcător încăpeau doar 6 cartuşe de calibru 7,65 mm, noul pistol Beretta PX 4 cu un calibru de 9 x 19 mm va avea o magazie în care vor încăpea 15 cartuşe, înregistrând astfel un progres enorm”.

 

Citește și: Nicușor Dan vede votul la locale întins pe 2 sau chiar 3 zile

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele