Poluarea rămâne o mare problemă pentru Europa

1
- Reclama -

Poluarea aerului rămâne o cauză principală a deceselor premature în 41 de ţări europene,  afirmă un raport publicat de Agenţia Europeană de Mediu (AEM).

 

Se estimează că 417.000 de decese premature înregistrate în 2018 au fost legate de poluarea cu particule în cele 41 de ţări europene, între acestea numărându-se şi cele, pe atunci, 28 de state membre ale UE, a precizat AEM cu sediul la Copenhaga.

Poluarea cu particule este un amestec de particule minuscule şi picături de lichid formate din mai multe componente, inclusiv acizi, metale şi particule de praf şi sol. Cu toate acestea, datorită calităţii mai bune a aerului, numărul deceselor premature a scăzut cu 60.000 din cauza poluării cu particule în 2018, comparativ cu 2009, afirmă raportul.

Ozonul de la nivelul solului şi dioxidul de azot au fost alte cauze principale ale deceselor premature, precizează sursa citată. Poluanţii atmosferici pot provoca sau agrava problemele de respiraţie, bolile cardiovasculare şi cancerul şi conduc la scurtarea vieţii. Transportul rutier, agricultura, producţia de energie, industria şi gospodăriile au fost principalele surse de poluare a aerului.

- Reclama -

Grindeanu: PNL este incapabil să guverneze

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele