UPDATE: Pompierii au stins incendiul izbucnit la magistrala de gaz de la Călimăneşti

0
Sursa foto: MEDIAFAX
Sursa foto: MEDIAFAX
- Reclama -

Prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, a declarat că “se spune” că magistrala de gaz era la o adâncime de doar 30 de centimetri.

 

„Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei. Se spune că era la o adâncime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”, a declarat prefectul de Vrancea

Știre inițială

Pompierii au stins incendiul izbucnit la magistrala de gaz de la Călimăneşti, în urma căruia au fost rănite cinci persoane, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„În continuare se intervine pentru răcirea utilajelor surprinse de incendiu”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

- Reclama -

 

Sursa foto: ISU Vrancea


Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 01,30, în urma unei explozii la o magistrală de gaz de la Călimăneşti. Cinci persoane, angajaţi ai societăţii care execută lucrări la Autostrada Moldovei A7, au fost rănite, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti, cinci ambulanţe SAJ Vrancea precum şi mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie.

03:48 UPDATE Vrancea: Cinci persoane care executau lucrări la A7, rănite în urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti

Cinci persoane, angajaţi ai societăţii care executau lucrări la Autostrada Moldovei A7, au fost rănite, în noaptea de miercuri spre joi, în urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

„În urma exploziei la magistrala de gaz de la Călimăneşti, până în prezent, au rezultat cinci victime rănite, angajaţi ai societăţii care executau lucrări la autostradă. A fost activat Planul roşu de intervenţie, începând cu ora 01,30”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

Potrivit ISU Vrancea, victimele au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Societatea de distribuţie a gazelor care gestionează magistrala a anunţat că alimentarea cu gaze nu va fi întreruptă la Focşani, Adjud şi Odobeşti.

La faţa locului intervin momentan şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti, cinci ambulanţe SAJ Vrancea precum şi mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie. În funcţie de dinamica incidentului, forţele de intervenţie ar putea fi suplimentate.

02:11 VIDEO Vrancea: Planul roşu de intervenţie activat în urma unei explozii la o magistrală de gaz, la Călimăneşti

Planul roşu de intervenţie a fost activat, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimăneşti din judeţul Vrancea, ca urmare a unei explozii la o magistrală de gaz, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Sursa: ISU Vrancea

„Începând cu ora 01,30, la nivelul judeţului Vrancea s-a declanşat Planul roşu de intervenţie, ca urmare a unui incendiu magistrala gaz, în localitatea Călimăneşti”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

La faţa locului intervin momentan pompierii de la Secţia de Pompieri Adjud cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, Staţia de Pompieri Panciu cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi Detaşamentul de Pompieri Focşani cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, dar, în funcţie de dinamica incidentului, forţele de intervenţie ar putea fi suplimentate.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele