Ponta: Orban nu ne-a convins că poate fi un premier al tuturor românilor

0

Victor Ponta spune că Pro România nu va vota Guvernul pentru că Ludovic Orban nu a “convins că intenţionează să fie un prim-ministru al tuturor românilor”.

“La PSD e mult haos acuma. Aţi văzut, domnul Stănescu zice să voteze Guvernul, doamna Dăncilă zice că nu-l votează acum, dar că-l votează după. Şi e normal să nu votăm un guvern sută la sută liberal care nu ne oferă nicio garanţie pentru alegătorii noştri că anul viitor, un an foarte greu, vor merge în direcţia pe care o aşteptă oamenii. Nu ştiu de ce e atâta supărare aici, că nu votăm noi Guvernul, am înţeles că domnul Orban are destule voturi, dacă are se va învesti”, a afirmat Victor Ponta la România Tv. Liderul Pro România a spus că pentru anul viitor este nevoie de 10 miliarde de euro în plus faţă de bugetul de anul acesta pentru creşterile de pensii, salarii, continuarea PNDL. “De unde iei 10 miliarde de euro? Nu e niciun proiect, nu ne păcăliţi şi repede, repede votăm Guvernul şi vedem după aia”, a susţinut Ponta.

Acesta a anunţat că parlamentarii Pro România vor vota în comisii pe acei miniştri propuşi pe care îi vor considera adecvaţi portofoliilor, dar îi vor respinge pe cei pe care îi consideră nepregătiţi, dând exemplul miniştrilor propuşi pentru Dezvoltare şi Muncă.

“În comisii se votează miniştri şi acolo unde au fost oameni de calitate şi profesionişti, a votat pentru. Votul este pentru domnul Orban şi domnul Ludovic Orban, până în acest moment, cel puţin pe noi nu ne-a convins absolut deloc că intenţionează să fie un prim-ministru al tuturor românilor. Înţeleg că vrea să fie al PNL, dar totuşi PNL nu înseamnă toată România. Şi nu ne-a convins că are capacitatea profesională de a conduce România într-o perioadă grea, pentru că nu suntem într-o perioadă bună cum va fi nevoie de cineva să ne scoată din criză, or nu pot să girez cu votul meu o persoană – domnul Orban – care nu m-a convins”, a arătat Victor Ponta.

Citește și: Patru ani de la o tragedie din care nu am înţeles nimic

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele