Populism ca în vremurile lui Iliescu și Roman: Tăriceanu vrea să anuleze amenzile celor care au încălcat legea

În căutare disperată după electorat, Tăriceanu uită de noi toți, cei care nu am luat amenzi pentru că ne-am conformat, am respectat legea

0

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că partidul său, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege prin care să fie anulate, în mod automat, majoritatea amenzilor date în perioada stării de urgenţă şi nu prin intermediul instanţei.

 

Așa plocoane se ofereau populației în anii 90 când Ion Iliescu și securitatea comunistă pusese mâna pe România. Românii trebuiau să tacă și să rabde. Însă, din când în când, foștii demnitari comuniști ofereau câte un debușeu, de exemplu cumpărarea apartamentelor în care românii locuiau în chirie, la un preț derizoriu.

În căutare disperată după electorat, Tăriceanu uită de noi toți, cei care nu am luat amenzi pentru că ne-am conformat, am respectat legea. Sigur, șeful ALDE a scăpat și el ca prin urechile acului de o condamnare, nu pentru că nu ar foi comis fapta, ci pentru că a reușit în Parlament, cu o lege, să anuleze dovezile care arătau clar că a comis fapta.

Iată cum PSD, ALDE și ProRomânia vor să ne dovedească, în mod penal, cât de proști suntem că am respectat Sarea de Urgență.

“Am luat act de decizia CCR de a declara neconstituţionale amenzile aplicate cetăţenilor pe timpul stării de urgenţă. Constatând că sunt peste 300.000 de amenzi şi anularea lor depinde de o decizie a instanţei, ALDE, PSD şi Pro România au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat aceste amenzi, fără a mai fi nevoie de a merge în instanţă. Asta îi va scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanţele, să piardă timp şi bani, să blocheze activitatea instanţelor şi să crească riscul de infectare cu coronavirus. Vom excepta contravenţiile primite pentru încălcarea măsurii de carantină, tulburarea ordinii publice şi alte fapte în care viaţa persoanei a fost tulburată”, a scris, miercuri, Tăriceanu pe Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele