Cioloș: Guvernul își poate angaja răspunderea pe mai multe proiecte de legi. Mă interesează să susțin acest proiect și să îmi asum anumite lucruri în țară

0

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, afirmă, într-un interviu pentru G4Media.ro, că o metodă prin care pot fi declanșate alegerile anticipate ar fi angajarea răspunderii Guvernului pe mai multe proiecte de legi și că ar fi dispus să revină în țară pentru a-și asuma funcția de premier, dar că nu au existat astfel de discuții.

 

Întrebat dacă ia în calcul revenirea în țară dacă i s-ar propune postul de premier într-un eventual Guvern format din PNL și Alianța USR/ PLUS, Cioloș a răspuns: ”Da. Este și motivul pentru care am fost de acord să intru în tandem cu Dan Barna la alegerile prezidențiale. Mă interesează să susțin acest proiect.  Dacă se va pune problema, dar deocamdată nu au fost discuții. Eu spun că sunt deschis și o spun de anul trecut că mă interesează să-mi asum în țară anumite lucruri”.

Cioloș mai spune că se va întâlni cu premierul Ludovic Orban la sfârșitul acestei sătpămâni pentru a discuta despre anticipate dar și despre o eventuală colaborare cu PNL la alegerile locale. Liderul PLUS susține că o eventuală susținere a unui candidat independent la Primăria Capitalei, mai exact a lui Nicușor Dan, nu este posibilă în acest moment deoarece viitorul candidat comun al Alianței USR/PLUS trebuie să fie membru de partid, potrivit statutelor celor două formațiuni politice.

Citește și: Orban se va întâlni cu Dacian Cioloș și Dan Barna

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele