Cioloș spune că cedarea terenului Romexpo către CCIR este primul tun PNL-PSD-UDMR

3
romexpo ccir proiect
- Reclama -

Dacian Cioloș, președintele USR, critică votul dat de PSD și PNL în Senat pentru proiectul de lege care ar da gratuit 46 de hectare la Romexpo către Camera de Comerț și Industrie.

 

”Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianța toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce „au scăpat” de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparența pe care o cerea.
De luni bune, parlamentarii USR au atras atenția asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfășoare un „program de reabilitare urbană”, în fapt, un proiect imobiliar gigantic”, a scris Ciolos pe Facebook.

Vezi și America își redeschide granițele pentru călătorii vaccinați

Proiectul legii prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren în cea mai scumpă zonă din București către Camera de Comerț și Industrie (CCIR) a fost votat miercuri de plenul Senatului. Rezultatul votului a fost 81 pentru, 38 contra și 2 abțineri. Cu doar o zi în urmă, proiectul primise raport favorabil de la Comisia economică, cu voturile PSD și PNL. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, ultimul hop înainte de promulgare.

Pe teren urmează să fie construit un megaproiect imobiliar dezvoltat cu grupul Iulius. În acest moment, terenul aparține statului (prin Regia Autonomă a Patrimoniului de Stat) și e concesionat Camerei de Comerț.

- Reclama -

Vezi și Barna vorbește despre terenul de la ROMEXPO: statul român ”oferă un cadou” de cel puţin 400 de milioane de euro

Senatul a votat legea după ce comitetul liderilor a decis miercuri dimineață să convoace o ședință de plen pentru miercuri la ora 12.00. Pe ordinea de zi a ședinței au fost doar patru proiecte de lege, nici unul urgent sau care să riște să intre în procedura de adoptare tacită.

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele