Portocale cu pesticide, retrase dintr-un mare lanț de hypermarketuri

0

Retailer-ul francez Carrefour a anunțat retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a unor portocale la care a fost constatată o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide, anunță oficialii companiei.

Totodată, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – ANSVSA, a anunțat joi că în urma notificării primite din partea furnizorului Andros Stil SRL, Carrefour România S.A. a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a unui lot de portocale.

Citricele au fost rechemate după ce s-a constatat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide: Lambda-Cyhalothrin și Chlorpirifos.

Mai exact, este vorba de produse comercializate în perioada 23.12.2021 – 05.01.2022.

Originea produsului a fost menționată eronat pe etichetă de către furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, produsul fiind origine Egipt”.

ANSVSA recomandă persoanelor care dețin produse din acel lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal eliberat la cumpărare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele