Poșete de lux și vinuri de colecție propuse de casa de licitaţii Artmark pe 8 decembrie

0

Poşete Hermes, Chanel, Gucci, Dior sau Louis Vuitton estimate la zeci de mii de euro şi vinuri de colecţie vor fi puse în vânzare de casa de licitaţii Artmark pe 8 decembrie în sesiunea de Crăciun organizată online.

 

Potrivit Artmark, piesele de colecţie reprezintă, probabil, o investiţie mai rentabilă decât clasicele acţiuni la bursă ori mai puţin riscantă decât tezaurizarea în aur, indicând că Financial Times a analizat evoluţia preţului genţilor Hermes şi a constatat creşterea valorii de piaţă a acestora cu 500% în ultimii 30 de ani.

„Chiar dacă sectorul de lux are de suferit în condiţii economice nefavorabile, precum cele generate de pandemie, sectorul ultra-lux (din care fac parte şi genţile Hermes ori Chanel) este relativ imun faţă de factorii economici care afectează alte industrii precum cea de high street retail sau cea a bursei de valori. Nici măcar pandemia nu a descurajat colecţionarii celor mai căutate artefacte ale industria modei, drept dovadă vânzările de genţi Hermes au rămas stabile în preţ şi volum de la începutul crizei”, arată Artmark.

Vezi și Tudose crede că PSD va guverna România, iar…

Între poşetele scoase la licitaţie se numără: „Constance 24” – Hermes, nouă, din piele de crocodil, de culoare Rose Scheherazade, la preţul de pornire de 24.000 de euro; „Birkin 30” – Hermes, din piele de crocodil, de culoare Scheherazade Pink, de damă, însoţită de cutia originală, la 27.000 de euro; „Birkin 30” – Hermes, din piele Clemence, de culoare Rouge Casaque, de damă, la 9.000 de euro; „Kelly 32 Sellier” – Hermes, din piele Togo, de culoare Black Ardennes, de damă, la 6.500 de euro; „Marmont” – Gucci, din piele de crocodil, de culoare roz, de damă, la 6.000 de euro; „Scales Boy” – Chanel, din piele, de culoare bej, însoţită de card de autenticitate, husă şi cutie originală, la 1.700 de euro.

Secţiunea dedicată vinurilor de colecţie conţine vinuri franţuzeşti, colecţionabile, între care cele mai vechi datează din perioada interbelică. Printre vinurile scoase la vânzare se numără: trei sticle de Chambolle-Mousigny din 1923, o sticlă de Châteauneuf-du-pape din 1937, două sticle de Saint Julien, Château du Glana, din 1929.

Un lot de două vinuri roşii Margaux, vechi de 65 de ani, care au făcut parte din meniul legendarului tren transcontinental Orient Expres, ce oprea şi în Sinaia, are un preţ de pornire de 175 de euro.

Loturile scoase la vânzare pot fi admirate până marţea viitoare la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Vezi și Sfat Casoteca: Tehnologia PlasmaclusterIon este capabilă să distrugă particulele de SARS-CoV-2 din încăperi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele