Posibile creşteri de debite şi niveluri pe râuri din 6 judeţe

1
- Reclama -

INGHA a actualizat, miercuri, situaţia hidrologică pentru următoarele 24 de ore, instituind cod galben în intervalul 12.04.2023 ora 12:00 – 13.04.2023 ora 12:00.

 

”Vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi şi Vaslui), Jijia (judeţele: Botoşani şi Iaşi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Tulcea şi Constanţa). De asemenea, începând de astăzi, 12 aprilie, la prânz, până la ora 22:00, există posibilitatea depăşirii cotelor de apărare pe râurile din bazinele hidrografice: Vaslui (afluent al râului Bârlad) – bazinul situat în amonte de acumularea Soleşti (judeţele: Iaşi şi Vaslui) şi pe râul Miletin – sectorul aferent staţiei hidrometrice Şipote (judeţul Iaşi)”, a transmis, miercuri, INGHA.

Sursa citată a precizat că fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

USR cere demisia ministrului Agriculturii

- Reclama -

”Având în vedere avertizarea hidrologică actuală, recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autorităţile de la nivel naţional, judeţean sau local cu responsabilităţi ȋn gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”, a mai transmis INGHA.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele