Potrivit unui studiu, bărbații devin adulți la 54 de ani

0

Un studiu efectuat în Statele Unite a concluzionat că vârsta la care bărbații se simt adulți și începe să se comporte ca adulți depășește cu mult așteptările noastre: vârsta estimată este, de fapt, de 54 de ani. În acest moment al vieții, un bărbat se va simți împlinit, suficient de încrezător în propriile forțe pentru a începe să trăiască cu mai puțină teamă. Astfel, paternitatea survine după 40 de ani.

Potrivit studiului, care a implicat 1.000 de bărbați, cifrele de afaceri, grijile legate de aspectul fizic, teama de a pierde părul, dar și cea de a lua decizii afectează în permanență viața unui bărbat până la 54 de ani. Până la această vârstă, comportamentul este foarte asemănător cu cel al unui adolescent care preferă să amâne problemele în loc să le confrunte.

Frica de îmbătrânire cea care îi împinge pe bărbați să mențină un comportament de etern Peter Pan.

Vârsta identificată de studiul american ridică vârsta la care un bărbat atinge maturitatea cu 14 ani, căci, cu câteva decenii în urmă, 40 de ani era vârsta la care bărbații spuneau că se simt suficient de maturi pentru a scăpa de incertitudinile tipice tinereții.

 

Societatea modernă este cea care a contribuit, desigur, la această schimbare, dar nu trebuie să ignorăm nici lipsa de siguranță financiară care amână extrem de mult paternitatea. Cu alte cuvinte, conform acestui studiu, nu am greși dacă am spune că pentru bărbați viața începe la 54 de ani.

SURSA: Psycho bien etre.fr

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele