Povestea lui Petrișor Marian Dincă, un tânăr arestat în urma protestelor AUR antirestricții

0
- Reclama -

Unul dintre tinerii arestați pentru 30 de zile în urma protestelor violente față de restricțiile impuse de Guvern este Petrișor Marian Dincă. Tânărul care a ieșit la manifestații în urma indemnului AUR este un taximetrist de 25 de ani, din Glina. Acesta a redistribuit pe Facebook un mesaj al AUR-istului George Simion. Tânărul, acum arestat, spunea: ”Ieșim ma și noi sau ce facem ???? Care vreți hai sa ne lom brigada și in str cu noi !!!!”.

 

Contactat de G4Media, tatăl protestatarului arestat a invocat un alt lider al taberei care a încurajat protestele din ultimele zile: ”Doamna avocat Șosoacă a încurajat ca oamenii să iasă în stradă la protest. Acum, vă întreb, cu ce vine în ajutorul acestor copii?” Petrișor Marian Dincă a fost condamnat penal anul trecut, într-un alt dosar, și în perioada protestelor a avut, pe Facebook, postări jignitoare la adresa forțelor de ordine.

Tatăl lui Petrișor Marian, Andrei Dincă, se află la muncă în Anglia, unde este angajat la o fabrică de îmbrăcăminte, ca ambalator. Discuția a avut loc pe Messenger, în timpul unei pauze a acestuia la locul de muncă.

Vezi și UPDATE: Arestări în cazul protestatarilor violenți anti-restricții

Dincă Senior afirmă că nu știe exact de ce este arestat fiul său, dar că, precum ”orice cetățean al acestei țări România, a fost încurajat să iasă în stradă pentru a manifesta și un viitor mai bun pentru România și tineret”.

- Reclama -

Tatăl celui arestat spune că, inițial, Petrișor Marian a fost reținut în noaptea protestului, dar a fost eliberat și reținut, din nou, pe 3 aprilie. El nu este de acord cu acuzațiile aduse:

”Am înțeles că ar fi fost fotografiat cu o piatră în mână, dar oricine ar fi putut avea o piatră în mână, probabil să se apere vâzând ca i-au atacat cei de la jandarmi. (…) Ăsta este ultraj, de ce nu l-au reținut atunci pentru ultraj (29/30 martie n.r.), în ce țară trăim, care sunt dovezile acestui așa-zis ultraj? (…) Acest copil nu a făcut nici un rău la nimeni.”

G4Media a descoperit, însă, că Petrișor Marian Dincă are cazier, primind, anul trecut, o amendă penală de 1.500 de lei după ce, în decembrie 2017, a fost prins în flagrant de polițiștii din Galați în timp ce aducea din Ilfov, fără acte, o mașină cu petarde pentru a le vinde înainte de Crăciun. ”Da, este adevarat, și atunci nu a cunoscut rigorile legii, cineva i-a cerut să-i aducă niște petarde”, spune Andrei Dincă, adăugând că ”Suntem o familie de Romi liniștiți, familia mea este creștină și slujim lui Dumnezeu. Suntem creștini. Noi nu facem parte din niciun clan.”

Cu ce ajută ți senatoarea Șoșoacă pe tineri

Tatăl mai spune că fiul său nu este membru al niciunui partid, dar a menționat, în acest context, că ”Doamna avocat Șoșoacă a încurajat ca oamenii să iasă în stradă la protest. Acum, vă întreb, cu ce vine în ajutorul acestor copii tineri care vor un trai mai bun în România?”.

Aproape 20 de arestări

Alături de alte 13 persoane, Petrișor Marian Dincă a fost arestat duminică, pentru 30 de zile, fiind acuzat de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Doi minori inculpați în același dosar au fost arestați la domiciliu.

Conform anchetatorilor, cei 16 au participat la protestele violente din Piaţa Unirii, din Bucureşti, în noaptea de luni spre marţi. Contestarea restricțiilor cauzate de pandemie a degenerat și 12 jandarmi au fost răniţi, iar bănci şi trei staţii de autobuz în valoare de 32.000 de euro au fost distruse.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele