UPDATE: Arestări în cazul protestatarilor violenți anti-restricții

0

Instanța de judecată a dispus emiterea a 14 mandate de arestare preventivă, în timp ce doi protestatari, minori, au primit mandat de arest la domiciliu. 

 

Știre inițială

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare sâmbătă dimineaţa 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29 spre 30 martie în zona Piaţa Unirii.

Peste 20 de persoane care au participat la actele de vandalism și agresiune din Piața Unirii sunt audiate de polițiști și procurori.

În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi conduse la audieri 25 de persoane, a informat Poliţia Capitalei.

Au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, inclusiv materiale pirotehnice, a precizat sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de al Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Vezi și Iosefina Pascal, noua Oana Lovin. A strigat în Piața Victoriei: „Vrem eliberare, nu carantinare!”

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

În urma protestelor de luni seara din Bucureşti, un număr de 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie, a informat, marţi, şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet. Potrivit acestuia, Poliţia Capitalei, sub supravegherea unităţilor de Parchet competente, a declanşat cercetarea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de obiecte periculoase (cuţit).

Bogdan Berechet a menţionat au fost distruse vitrine, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport.

Vezi și Oana Lovin, fata care protesta cu sparanghel, ar putea face din Piață ”o sursa incredibilă de venituri”

Directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Ionel-Cătălin Stegăroiu, a precizat că 12 jandarmi au fost răniţi, trei dintre aceştia mergând la spital, însă nu au necesitat îngrijiri deosebite sau internarea. Şeful Jandarmeriei a arătat că protestele din Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii împotriva noilor măsuri dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 şi-au pierdut caracterul paşnic spre miezul nopţii, când o parte a grupului de manifestanţi au atacat forţele de ordine, aruncând cu obiecte contondente, pietre, provocând rănirea jandarmilor şi pagube materiale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele