Predoiu: fie respectaţi legea, fie o veţi simţi

0

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, le-a cerut procurorilor ”toleranţă zero” faţă de infractori, subliniind că persoanele care încalcă legea “o vor simţi”.

“Înţeleg, respectând independenţa procurorilor, să transmit un mesaj ferm către întreg Ministerul Public privind combaterea drastică a tuturor infracţiunilor care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor. În acelaşi timp, transmit un mesaj la fel de ferm către toţi cei care din neglijenţă sau cu intenţie încalcă prevederile decretului privind starea de urgenţă, ordonanţele militare şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă: fie respectaţi legea, fie o veţi simţi. Cer tuturor procurorilor toleranţă zero faţă de infractori”, a subliniat Predoiu, într-un mesaj transmis pe Facebook.

El a adăugat că a transmis Ministerului Public să îşi concentreze activitatea asupra infracţiunilor care aduc atingere sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor.

SHARP KC-G50EUH, pentru grădinițe, săli de clasă, birouri de până la 38mp

“Având în vedere starea de urgenţă şi protejare a cetăţenilor, am emis astăzi către Ministerul Public o îndrumare, în temeiul articolului 69 alineatul 3 din Legea 304/2004, privind concentrarea pe infracţiuni care aduc atingere sănătăţii şi siguranţei cetăţenilor, a faptelor care aduc atingere prevederilor decretului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă, a ordonaţelor militare, a hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a precizat Predoiu.

500 verificati, 55 nu erau acasă

O astfel de poziție este perfect justificată după ce sute de români aflați în stare de izolare la domiciliu au plecat de acasă.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunţat, luni, că 55 dintre cele 500 de persoane verificate, care trebuie să fie în izolare la domiciliu, nu au fost găsite acasă, în timpul unei acţiuni care s-a desfăşurat, duminică, în Timişoara.

„55 de persoane dintre cele circa 500 verificate, duminică, la domiciliu, nu au fost găsite. Inadmisibilă conduită! Îi lăsăm pe aceşti iresponsabili să se joace cu sănătatea noastră? Amenda pentru o asemenea faptă extrem de gravă, după opinia mea, este între 100 – 5.000 de lei, cu reducere la 50% din valoarea minimă, dacă plata se face în 15 zile. Adică, amenda devine 50 de lei. Vi se pare normal, stimaţi compatrioţi?”, arată Nicolae Robu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele