Predoiu o dă la întors cu recursul compensatoriu

0

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi că guvernul nu va abroga legea recursului compensatoriu prin ordonanță de urgență pentru că și-a asumat în negocierile cu alte partide să nu folosească OUG pe justiție, dar și pentru că ”o abrogarea abruptă ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent”.

 

În 23 august, Cătălin Predoiu susținea însă o poziție radical diferită. Într-o postare pe Facebook, Predoiu îi transmitea ministrului Justiției de la acel moment, Ana Birchall, că ”se impune abrogată de urgenţă legea recursului compensatoriu, iresponsabil promovată de fostul ministru Toader şi vinovat promovată de majoritatea PSD. Această lege este un pericol public continuu”.

Reamintim că legea recursului compensatoriu, votată de coaliția PSD-ALDE-UDMR, a dus la ieșirea din pușcării a mii de condamnați pentru infracțiuni grave. Mulți dintre aceștia au recidivat.

Predoiu a justificat joi decizia de a nu abroga recursul compensatoriu prin OUG prin presupuse ”efecte colaterale severe”, dar și prin faptul că PNL și-a asumat în negocierile cu alte partide să nu dea OUG pe justiție.

„O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent. În acelaşi timp, Guvernul şi-a asumat o obligaţie în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obţinut votul de învestitură de a nu apela la Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei”, a spus joi Predoiu într-o conferință de presă.

ALDE e singurul partid care a condiționat susținerea guvernului Orban de renunțarea la OUG pe justiție.

Citește și: Cătălin Predoiu cere DNA statisticile privind numărul dosarelor de corupție în care sunt vizați magistrați

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele