Prefectul Capitalei: Bucureștiul nu va intra în carantină de Paște

0

Prefectul Capitalei, Alin Soica, afirmă că nu se intră automat în carantină, în baza noilor criterii stabilite prin noul ordin, întrucât decizia nu se ia ”matematic şi mecanic”, fiind luate în calcul şi alte aspecte.

 

Stoica susţine că municipiul Bucureşti nu va intra în carantină de sărbători şi precizează că şi după criteriile din vechiul ordin, Capitala ar fi putut intra în carantină, dar autorităţile sanitare nu au propus acest lucru.

”Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic după ce ne uităm într-un ordin şi vedem ce criterii sunt acolo. Decizia pleacă de la o analiză pe baza acestor criterii, după care urmează să se adauge şi alte lucruri şi, la final, se ia o decizie”, a afirmat Aln Soica, marţi seară, la Antena 3, referindu-se la noul ordin care prevede condiţiile de carantinare. Alin Soica a menţionat că a aflat despre noul ordin din Monitorul Oficial.

Prefectul Capitalei a precizat că se iau în calcul şi aspecte demografice şi economice.

Întrebat dacă municipiul Bucureşti va fi în carantină de sărbători, prefectul Alin Stoica a afirmat: ”Răspunsul este nu. Şi până acum pe criteriile existente, valabile până ieri, eram în aceeaşi situaţie, organele sanitare ar fi putut să propună acest lucru”.

Vlad Voiculescu exclude, pentru moment, carantinarea Capitalei, dar anunță noi restricții

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele