Prefectura se gândește la posibilitatea declarării stării de alertă în Sectorul 1

0

Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat că încă este în analiză solicitarea Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 pentru declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA. El a adăugat că, în luna iunie problema era a gunoiurilor menajere, iar acum este una care ţine de deşeurile din construcţii şi a explicat că unii cetăţeni au un comportament nedorit şi aruncă, ilegal, astfel de deşeuri pe stradă.

 

„În acest moment suntem încă în analiză. Tocmai am avut o discuţie cu Agenţia pentru Protecţia Meidului şi reprezentanţii Primăriei Sectorului 1. Sunt 2.600 de tone necontrolate pe raza Sectorului 1. Pericolul principal ar putea fi degajarea de pulberile materialelor de construcţii. Există şi o componentă de care sunt responsabili cetăţenii. Există un comportament nedorit şi anume deşeurile din construcţii care sunt mult mai scump de procesat ele trebuie procesate plătind o anumită sumă de bani. Anumiţi cetăţeni lasă deşeurile, nevrând să plătească nimic suplimentar. Există controale ale poliţiei locale şi înţeleg că sunt date multe amenzi. Astăzi voi termina această analiză şi până la sfârşitul zilei vă voi anunţa. Dacă se confirmă că această situaţie e un pericol pentru cetăţeni, atunci se declară starea de alertă. Se aplică mâine de la ora 00.00 şi astăzi la ora 16.00 va fi luată o decizie”, a explicat joi Alin Stoica, întrebat ce decizie a luat Prefectura Capitalei privind situaţia gunoaielor de pe raza Sectorului 1.

El a precizat că problema în luna iunie era legată de deşeurile menajere, iar atunci situaţia a fost deblocată prin faptul că Primăria de sector a plătit sortatorul pentru ca gunoaiele să fie ridicate. Acum blocajul este tot între Primăria Sectorului 1 şi compania de salubrizare.

„Atunci discuţia era despre deşeurile menajere. Blocajul atunci era la sortator. Acea situaţie a fost deblocată, adică Primăria plăteşte sortatorului şi ele sunt ridicate. Acum discuţia e despre deşeurile de pe stradă pe care prestatorul trebuie să le preia şi să le ducă la reciclare şi Primăria le plăteşte, înţeleg. Primăria spune că plăteşte aceste deşeuri şi serviciul de salubrizare stradală nu se înţeleg asupra preţului, iar prestatorul spune că nu este plătit. Întotdeauna opţiunea medierii este deschisă, dar părţile trebuie să îşi dorească lucrul acesta. Starea de alertă poate fi luată pe maxim 30 de zile şi poate fi prelungită ulterior dacă situaţia o reclamă. Pe durara stării de alertă trebuie instituite nişte măsuri care să ducă la eliminarea riscului”, a completat Stoica.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut miercuri Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

Ministerul de Externe al Ungariei îi transmite lui Stelian Ion că sprijină intrarea României în Schengen

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele