Prejudiciu de 2 milioane de euro pentru cazarea refugiaţilor ucraineni

0
- Reclama -

Apar primele rezultate după percheziţiile de vineri la numeroase adrese din Maramureş, într-un dosar de fraudare a banilor pentru cazarea refugiaţilor ucraineni. Este vorba de un prejudiciu de 2 milioane de euro.

 

Procurorii anunță că la multe din adresele înregistrate drept centre de cazare, au găsit case în construcție, fără uși sau ferestre, fără utilități, sau spații într-o stare avansată de degradare.

Poliţiştii au descoperit, vineri, în urma celor 203 percheziţii efectuate în judeţul Maramureş, înscrisuri relevante ce pot avea legătură cu ancheta din dosarul privind cazarea refugiaţilor ucraineni, telefoane mobile, unităţi PC şi stickuri USB, care pot ajuta la probarea întregii activităţi infracţionale, dar şi sume de bani în lei, euro sau dolari.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de IGPR, la percheziţiile efectuate în municipiul Sighetu Marmaţiei, precum şi în localităţile Săpânţa, Ocna Şugatag, Remeţi, Vadu Izei, Rozavlea, Rona de Sus, Onceşti şi Giuleşti au fost descoperiţi şi ridicaţi 179.188 de lei, 12.415 euro, 4.000 de dolari şi echivalentul a 2.000 de lei în alte valute convertibile.

- Reclama -

Poliţiştii susţin că sumele susceptibile a proveni din decontarea, fără drept, de la bugetul de stat a cheltuielilor pentru cazarea şi hrana persoanelor provenite din Ucraina, pentru perioada martie-decembrie 2022.

DSU: 400.000 de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina

S-a stabilit că o parte din locaţiile menţionate în cererile depuse la două instituţii publice erau improprii activităţilor de cazare, fiind case în construcţie, fără uşi sau ferestre, fără utilităţi, sau spaţii într-o stare avansată de degradare, iar spaţiul camerelor subdimensionat.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi pentru identificarea şi indisponibilizarea de bunuri, în vederea recuperării prejudiciului.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele