Premierul Cîțu are bani pentru partidele politice: 90 de milioane de lei

0
citu lansare campanie

Guvernul a decis să dea la rectificare aproape 90 de milioane de lei pentru subvenția partidelor, în condițiile în care ministrul de Finanțe și premierul au declarat că doresc reducerea subvenției, transmite Europa Liberă. Premierul Cîțu a făcut anunțul marți, după ședința de guvern în care a fost aprobată rectificarea bugetară, și a spus că a făcut modificarea în timpul ședinței de guvern, la cererea Autorității Electorale Permanente.

 

Astfel, potrivit Europa Liberă, partidele urmează să primească în acest an peste 250 de milioane de lei (50 de milioane de euro), deși toate declarațiile publice erau că urmează o tăiere a subvenției pentru partidele politice. Surse din PNL au declarat pentru Europa Liberă că premierul le-a promis șefilor de organizații că vor primi jumătate din suma încasată de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a o folosi în teritoriu.

Vezi și Bani pentru partide politice, nu pentru studenți sau elevi

Însuși Florin Cîțu anunța încă de anul trecut, când era ministru al Finanțelor și pregătea bugetul pentru 2021, că va tăia un procent semnificativ din subvențiile pe care le primesc partidele politice de la stat, începând cu anul 2021.

De altfel, din ultima versiune a proiectului de rectificare bugetară prezentat în 26 august de Economedia lipsea orice referire la suplimentarea subvenției pentru partidele politice.

Schimbarea a apărut după ce USR PLUS și-a retras miniștrii din guvern, iar PSD a boicotat ședințele din Parlament, blocând astfel moțiunea de cenzură anti-Florin Cîțu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele