UPDATE: Premierul Ciucă anunță demisii la ANAF, Vămi și Resurse Minerale

1
Nicolae Ciuca
Nicolae Ciuca
- Reclama -

Guvernul PSD-PNL-UDMR schimbă un funcționar cu altul. Nicoleta Cîrciumaru, numită recent vicepreşedinte ANAF, este luată în calcul la șefia Fiscului după demisia lui Lucian Heiuș.

Citește și Nicoleta-Mioara Cîrciumaru este noul vicepreşedinte al ANAF

Nicoleta-Mioara Cîrciumaru, până recent șefa regionalei București a Fiscului, a fost numită la începutul acestei luni vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Cîrciumaru a fost anterior Director general la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, cea mai importantă direcție regională a instituției.

Știre inițială

Premierul general în rezervă, a luat frâiele guvernării în mână și a luat act de demisiile a trei înalți funcționari public, așezați în funcții de PSD. Actul de curaj de act guvernamental al Premierului Ciucă coincide cu ziua mitingului dascălilor care îți cer drepturile salariale, dar și investiții în sistemul românesc de educație.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că l-a demis pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, subliniind că este nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni.

Vezi și Politicieni români între minciuni și furt intelectual: Ciucă, Bode, Grindeanu, Tudose, Ponta și mulți alții

- Reclama -

„Creşterea economică pe care am obţinut-o trebuie să fie resimţită de oameni, iar pentru a reuşi acest lucru, instituţiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul ţării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeaşi dinamică şi în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni. L-am demis, azi, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi am luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituţii trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaţilor şi eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei şi vom răspunde nevoilor sociale”, a afirmat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Şeful Executivului a subliniat că prin continuarea programelor de investiţii masive, colectarea corectă a veniturilor la buget şi exploatarea resurselor naturale, „România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetăţenilor săi”.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele