Politicieni români între minciuni și furt intelectual: Ciucă, Bode, Grindeanu, Tudose, Ponta și mulți alții

0

Datorită jurnalistei Emilia Șercan, o serie de oficiali ai statului român au fost prinși cu doctorate furate. Mai exact, copiate. Cel mai recent caz este cel al ministrului demisionar al Educației, rectorul, incredibil, Rector la Agronomia din București.

 

Jurnalista a primit chiar și amenințări cu moartea de la oameni ai legii, adică de la Rectorul polițiștilor, pentru dezvăluiri legate de doctorate furate. Vezi și Fostul rector al Academiei de Poliție, condamnat la închisoare în dosarul șantajării Emiliei Șercan, pleacă din Ministerul de Interne

Nu vorbim aici de implicații, ci vorbim de alți oficiali care au furat ”intelectual”. hai sa-i vedem:

Florin Roman – PNL

În 15 decembrie 2020, Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării după ce și-a trecut în CV o diplomă inexistentă.

Libertatea a publicat atunci o investigație prin care a demonstrat că Roman și-a trecut în CV că este licențiat în economie la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj. UBB a arătat că Roman nu este licențiat al universității, ci a primit o diplomă de absolvent al unui colegiu.

Era primul caz de demisie în Guvernul Ciucă în urma unor motive ce țin de integritatea academică.

Lucian Bode, pentru că poate, a secretizat doctoratul

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și-a secretizat lucrarea de doctorat cu o zi înainte de termenul anunțat pentru publicarea integrală pe o platformă administrată de Ministerul Educației.

Sigur, un doctorat e o mândrie pentru doctor, este o lucrare care trebui făcută cunoscută tuturor, ar trebui să fie o lucrare care schimbă ceva în lume, deci trebuie popularizată. În cazul lui Bode e pe dos. De ce?

Probabil pentru că este PLAGIAT!

A făcut asta trimițând o adresă la universitatea unde și-a susținut lucrarea. Ulterior și-a motivat decizia prin faptul că și-a publicat lucrarea la o editură, fapt neadevărat.

Premierului Nicolae Ciucă, generalul Ciucă, un plagiator dovedit, dar nu și în instanță

În luna ianuarie, o anchetă publicată de pressone.ro arăta că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat.

Premierul s-a apărat atunci susținând că lucrarea s-a realizat ”conform cerințelor legale existente la acea vreme”.

Grindeanu, la fel ca Bode, și-a ascuns lucrarea

Și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este suspectat de furt intelectual după ce a refuzat constant să prezinte public o carte pe care acesta a semnat-o alături de tatăl său.

Vezi și UPDATE: Clotilde Armand spune că Grindeanu se laudă cu o carte de negăsit

În decembrie 2021 a fost chiar somat printr-o scrisoare deschisă, de către 40 de matematicieni români să trimită 7 exemplare ale volumului la Biblioteca Națională pentru a putea fi consultat.

”Atâta timp cât cartea “Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” de Nicolae Grindeanu și Sorin Grindeanu, Editura Ionescu (2002) nu poate fi consultată într-o bibliotecă publică, aceste motive de îndoială legate de existența ei produc un rău mult mai mare decât binele adus de contribuția unui om la actul de guvernare”, se arată în scrisoarea celor 40 de matematicieni, între care nume foarte cunoscute ca Radu Gologan sau Sergiu Moroianu, soțul primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand

În replică, ministrul transporturilor a declarat că a făcut ”școala la timp și complet”. ”Vă rog să vă adresați Ministerului Educației și să cereți foile mele matricole de elev, de student și să vedeți, nu vă spun dinainte, dar să vedeți ce note am luat și ca elev și ca student”, a declarat atunci, ministrul Transporturilor.

Acuzați de plagiat au mai fost îndreptate asupra mai multor membri ai guvernelor din ultimii ani:

Victor Ponta, fost prim-ministru, și-a plagiat doctoratul. Acesta i-a fost retras de către CNATDCU în 2016. Ponta a pierdut definitiv în 2020 la ICCJ procesul prin care contesta retragerea doctoratului.

Gabriel Oprea, fost vicepremier al României și ministru al Apărării, a rămas fără doctorat în 2016 pentru plagiat.

Mihai Tudose, fost prim-ministru, doctor la Academia SRI sub coordonarea lui Gabriel Oprea, a cerut singur instanței retragerea calității de doctor.

Radu Stroe, fost ministru de Interne, a fost deposedat de Tribunal de doctoratul plagiat obținut sub tutela lui Gabriel Oprea.

Ioan Mang, fost ministru al Educației, a fost acuzat că a plagiat 3 articole științifice.

Mihai Stănișoară, fost ministru al Apărării, a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat la Academia SRI.

Petre Tobă, fost ministru de Interne, a fost acuzat că a plagiat 250 din cele 390 pagini ale tezei de doctorat.

Liviu Pop, fostul ministru al Educației care a desființat CNATDCU în 2012 pentru a-l proteja pe Ponta, nu a primit titlul de doctor în 2018 din cauza suspiciunilor de plagiat.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele