Premierul Viorica Dăncilă se opune majorării salariului minim de la 1 noiembrie

0

 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că nu se pune problema majorării salariului minim de la 1 noiembrie, aşa cum a propus Comisia de Prognoză. dar este posibil ca majorarea să aibă loc de la 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

„În niciun caz de la 1 noiembrie. Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, spune premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă se arată de acord însă cu salariu diferenţiat, în funcţie de studii, despre care spune că nu este discriminatorie se aplică şi în alte state membre.

Cât priveşte posibila îngheţare a salariilor în 2019, aşa cum reieşea dintr-un document transmis de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici forurilor europene, premierul mai spus că va anunța la începutul şedinţei de guvern voi anunţa, dar că nu e de acord.

Acum câteva zile a apărut un document prezentat de ministrul Muncii, care includea propunerea ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2.080 de lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018.

Totodată, acesta prevede introducerea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat la nivelul de 2.350 lei/ lună pentru angajaţii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare, și pentru cei cu 15 ani vechime.

Sursa: Premierul Viorica Dăncilă se opune majorării salariului minim de la 1 noiembrie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele