Românii produc peste 200 MW de energie electrică

1
panouri fotovoltaice
- Reclama -

Peste 200 MW de energie electrică sunt produși de românii care dețin panouri fotovoltaice, deși acest demers părea o utopia din cauza lacunelor legislative. Micii producători au reușit în energeie să facă ceea ce statul dominat de interesele politicienilor penali nu a reușit din 1989 până acum.

 

Potrivit ANRE, județul Timiș este în topul clasamentului, cu 1.216 prosumatori și 12.240 kW putere instalată, fiind urmat de Arad, cu 1.011 prosumatori și 9.798 kW putere instalată.

România s-a dezvoltat în ultimii 30 de ani datorită mediului privat

Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei din partea USR, a comentat de asemenea datele, susținând că, în domeniul energiei, România s-a dezvoltat în ultimii 30 de ani datorită mediului privat.

Vezi și ANRE deblochează procesul de valorificare a curentului electric produs de românii cu panouri fotovoltaice – prosumatori

- Reclama -

”Statul român nu doar că nu a construit nicio capacitate nouă de producție, dar a și îngreunat prin birocrație investițiile din mediul privat pentru producția de energie.

Cu toate acestea, iată cu mii de români au investit și au crescut capacitatea de producție a României semnificativ, în ciuda greutăților statului. N-au mai așteptat ca promisiunile politicienilor să se înfăptuiască. Au investit banii proprii. Evident, cu grijă mai mare pentru că sunt ai lor.Așa au apărut 200 MW de energie electrică este acum produsă de români prin panouri fotovoltaice”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele