Virgil Popescu: Suntem dependenţi de importuri de motorină

0
Virgil Popescu, energie
Virgil Popescu, energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi, în briefingul după şedinţa de Guvern în care s-a adoptat ordonanţa privind compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, că şi-ar dori ca începând de mâine să vedem scăderi de preţuri la carburanţi, pentru că aplicaţiile informatice pot fi modificare relativ repede.

 

El a mai spus că nu este adeptul plafonării preţului la carburanţi, propunere venită din partea PSD şi că suntem dependenţi de importuri de motorină.

Ministrul Energiei a arătat că şi-ar dori ca începând de mâine să se vadă această reducere de preţuri la carburanţi, în urma intrării în vigoare a Ordonanţei.

”Vă spun o părere personală, ce mi-aş dori eu este ca începând de mâine să vedem scăderi de preţuri, pentru că aplicaţiile informatice pot fi modificare relativ repede”, a spus Virgil Popescu.

Întrebat dacă dacă pot fi benzinării care să scadă preţul în ulmele două luni de aplicare a Ordonanţei, sau ultima lună, Virgil Popescu a arătat că ”în această perioadă există posibilitatea de conformare voluntară”. ”Deci pe toată această perioadă, unii pot să vină unii mai devreme, alţii pot să vină mai târziu”, a adăugat el.

SUA, preț record la benzină

Popescu a mai spus că, din punctul său de vedere, ”cine se înrolează voluntar în a respecta această Ordonanţă şi a o aplica, o va face până la final”. Ministrul Energiei a mai afirmat că mai mult de 70 sau 80% din benzinării se va aplica această reducere. ”Marile lanţuri, au o cotă de piaţă de 80 sau 90%”, spus el.

Despre plafonarea preţului la combustibili, dorită de PSD dacă această Ordonanţă nu va avea efect, Virgil Popescu a spus că din moment ce avem această ordonanţă aprobată, ”trebuie să mergem pe principiul bunei credinţe şi să vedem cum merge această Ordonanţă”. ”Personal, nu sunt adeptul plafonării”, a mai spus Virgil Popescu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele