Teodorovici se împrumută iar: pe trei sau patru ani, de la Banca Mondială

0

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că România va contracta un nou împrumut, pe trei sau patru ani, de la Banca Mondială.

„Urmează să semnăm un acord cu Banca Mondială la care lucrăm de câteva luni de zile a fost negociat. În iulie se aprobă de către boardul Băncii Mondiale undeva să facem către un miliard de euro. Asta este dorinţa adresată în special diversificarea serviciilor care pot fi oferite la nivelul medicinei de familie, extinderea pachetului de servicii medicale oferite asistenţei primare medicale categoriilor de populaţie neasigurată, scheme de ajutor de stat pentru medicii de familie”, a spus ministrul, citat de Mediafax.

Citește și Teodorovici: „Din a doua parte a anului, ne vom împrumuta deja pentru anii care urmează”

Potrivit acestuia, conceptul va fi fundamentat pe baza unei scheme de ajutor de stat prin care medicii de familie îşi pot finanţa „nevoile sau dorinţele” de a desfăşura activităţi conexe din spectrul medical.

„Acesta va fi conceptul – o schemă de ajutor de stat prin care cei 11.000 de medici de familie să îşi poată finanţa nevoile sau dorinţele de a desfăşura o anumită activitate. (…) Va fi un împrumut pe un termen de trei-patru ani după care să înceapă să dea această sumă înapoi către un fond.  

Adică banii rămân acolo pentru ca ei să poată fi folosiţi mai departe pentru medicii de familie.

Află metode de invățat rapid din Pedagoteca.ro: Cum-sa-studiezi-mai-rapid-si-mai-eficient

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele