Premierul vorbește de revenirea la normalitate de la 1 iunie

0

Premierul Florin Cîţu a anunţat luni înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care să pregătescă, de la 1 iunie, revenirea la normalitate.

 

” Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate. Acesta este prima bornă pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a declarat prim-ministrul.

”Nu înseamnă o deschidere 100%, dar e primul pas şi trebuie pregătit. Sunt implicate toate ministerele în acest comitet interministerial. Am întâlnire mâine cu HORA să vedem ce soluţii găsim. Dar totul depinde cum merge campania de vaccinare. Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate, trebuie să ne vaccinăm. E o condiţie necesară pentru a putea trece mai departe. Nicio altă măsură nu ne ajută să deschidem economia”, a subliniat Florin Cîţu.

”Sunt două luni foarte importante pentru noi – aprilie şi mai -pentru că în aceste două luni vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist,, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane”, a afirmat premierul.
El a făcut apel la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene să meargă să facă o campanie de informare privind vaccinarea.

”Este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”, consideră Florin Cîţu.

Vezi și Rafila: vaccinarea anti-COVID trebuie să îşi dubleze cadenţa

”Aşa cum arată lucrurile, şi m-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, dar vom avea la sfârşitul lunii iulie 10 milioane de doze de vaccin. E important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Întâi trebuie să ne programăm şi apoi vom putea să vorbim de 10 milioane persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată 70% de persoane adulte şi putem vorbi despre redeschiderea economiei aproape în totalitate”, a subliniat Cîţu.

Erdogan a dispus arestarea a zeci de amirali

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele