Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU

0
- Reclama -

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat, la 9 octombrie 2020, Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU, care, din Yemen şi până în Coreea de Nord, ajută la hrănirea a zeci de milioane de persoane din lume.

 

Programul Alimentar Mondial este recompensat pentru „eforturile sale de luptă împotriva foametei, pentru contribuţia la îmbunătăţirea condiţiilor de pace în zonele afectate de conflicte şi pentru că a jucat un rol esenţial în eforturile de a împiedica utilizarea foametei ca armă de război”, a declarat preşedinta Comitetului Nobel, Berit Reiss-Andersen.
Potrivit informaţiilor prezentate pe site-ul https://fr.wfp.org/, în anul 2019, PAM a ajutat circa 97 de milioane de persoane din aproximativ 88 de ţări, fiind cea mai mare organizaţie umanitară din lume care luptă împotriva foametei.

În timp ce comunitatea internaţională s-a angajat la eradicarea foametei şi la asigurarea securităţii alimentare şi a îmbunătăţirii nutriţiei până în anul 2030, una din nouă persoane continuă să nu aibă suficientă hrană. Ajutorul alimentar se află în centrul luptei împotriva foametei şi a sărăciei.

În fiecare zi, PAM trimite circa 5.600 de camioane, 30 de nave şi 100 de avioane pentru a livra mâncare şi produse necesare celor în nevoie, notează https://www.wfp.org/. Astfel, an de an, PAM distribuie peste 15 miliarde de porţii, la un preţ estimat de 0,31 dolari americani pe porţie. Aceste cifre explică posibilitatea de a interveni în situaţii de urgenţă, graţie capacităţii PAM de a interveni rapid şi eficient în mediile cele mai dificile.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele