Preşedintele Austriei s-a împăcat cu câinele Maiei Sandu: „Este începutul unei frumoase prietenii”

1
- Reclama -

Alexander Van der Bellen, muşcat de câinele preşedintei Republicii Moldova, i-a oferit acesteia o jucărie de pluș pentru Codruţ, spunând că înţelege că acesta s-a speriat de aglomeraţie.

 

 

Prima mea întâlnire cu Codruţ, <Primul Câine> al Republicii Moldova, a făcut un pic de vâlvă. Oricine mă cunoaşte ştie că sunt un mare iubitor de câini. Înţeleg că era speriat din cauza tuturor oamenilor din jur. Nu e chiar atât de rău. În ultima zi a vizitei mele în R. Moldova i-am oferit preşedintelui Maia Sandu o jucărie mică pentru Codruţ. Să sperăm că acesta va fi începutul unei prietenii frumoase”, a declarat Van der Bellen, pentru presa moldoveană.

Cățelul preşedintei Maia Sandu a „încălcat” joi protocolul diplomatic, muşcându-l de mână pe preşedintele austriac Van der Bellen, aflat în vizită peste Prut.

- Reclama -

S-a întâmplat când cei doi lideri se plimbau în curtea reşedinţei prezidenţiale, iar oaspetele austriac a încercat să mângâie câinele, salvat de pe stradă de Maia Sandu.

Amintim, după o întrevedere trilaterală de la Preşedinţie, Alexander Van der Bellen, plus preşedinta Sloveniei, Natasa Pirc Musar şi Maia Sandu, au făcut o plimbare prin curtea instituţiei, unde se afla. La un moment dat, şefa statului moldovean s-a apropiat de Codruț şi l-a mângâiat. Natasa Pirc Musar a rămas deoparte, dar Alexander Van der Bellen s-a apropiat şi el de animal, iar când liderul de la Viena a încercat să-l mângâie, câinele l-a muşcat de mână. Imediat, Maia Sandu şi-a cerut scuze în engleză, dând vina pe numărul mare de oameni din jurul lor.

La următoarea întâlnire, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Van Der Bellen a apărut cu mâna bandajată.

Citește și: Maia Sandu îi îndeamnă pe cetăţeni să meargă la vot

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele